Bramborové noky s jahodami

9. dubna 2010 v 21:18 | **Popcorn-LaDy** |  Cooking
Skvělé jídlo pro mlsné jazýčky, které potěší i tu částrodiny, jenž právě váhu neřeší. Ideální je na jaře a v létě kdy je k dostání spousta čerstvých jahod, ale bramborové noky s jahodami se dají připravit vlastně kdykoliv - jen mít v mrazáku dostatečnou zásobu tohoto chutného, dietního ovoce. Kvůli bramborovým nokům doporučujeme spíše jako lehký oběd, večer bychom si měli brambory i suroviny z nich raději odpustit. Dobrou chuť.

Ingredience:
100 g malin (čerstvé nebo mražené)
150 g bílého jogurtu (0,1 % tuku)
2 čajové lžičky třtinového cukru
10 g zázvorového kořene
75 g bramborových noků (gnocchi)
1/2 čajové lžičky řepkového oleje
1/2 čajové lžičky sezamových semínek
pár lístků máty
jahody

Postup:
Maliny, jogurt a 1 čajovou lžičku třtinového cukru dobře promícháme a odložíme. jahody důkladně omyjeme a osušíme. Zázvorový kořen oloupeme a nakrájíme na tenké plátky, které opečeme spolu s bramborovými noky dozlatova. Zbytek třinového cukru promísáme se sezamem a směs necháme krátce zkaramelizovat. Na talíři nejprve rozprostřeme maliny s jogurtem, na to navrstvíme bramborové noky a jahody. Vše pokapeme připraveným karamelem
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama